Palveluoperaatio Saapas   

Valtakunnallisestikin aktiivisesti toimiva Saapas-toiminta pitää sisällään kolme erilaista toimintamuotoa KatuSaapas, FestariSaapas ja NettiSaapas. Kalajoen rovastikunnan alueella Saapas tekee näitä kaikkia, joskin pääpaino sijoittuu festareihin ja tapahtumiin. Saappaan toiminnasta vastaa rovastikunnan erityisnuoriosotyönohjaaja. Valtakunnallisesti saapastoimintaa koordinoi Nuori Kirkko ry:n Palveluoperaatio Saappaan neuvottelukunta.

Saapas in English

 

FestariSaapas ja KatuSaapas

Festarityö ja päivystykset nuorten tapahtumissa sijoittuvat nuoria määrällisesti eniten kerääviin paikkoihin. Katu- ja FestariSaappaan tavoitteena on tarjota nuorisotyön palveluita myös niille nuorille, jotka viettävät aikaansa jossakin muualla kuin järjestetyn nuorisotoiminnan piirissä. Saapas toimii keskustelukumppanina, avun antajana ja opastajana, siellä missä nuoret aikaansa viettävät.

 

NettiSaapas

Palveluoperaatio Saapas päivystää myös sosiaalisessa mediassa. NettiSaapas toimii tällä hetkellä Suomi24-sivuston Nuoret-osion keskustelupalstoilla ja Nuorten chatissa. NettiSaapas osallistuu käynnissä oleviin keskusteluihin sen omilla profiileilla sekä keskustelee nuorten kanssa yksityisviestein. NettiSaappaan päivystäjät ovat tavoitettavissa keskiviikkoisin 18-20 välisenä aikana, satunnaisesti Saappaan päivystäjiä voi kohdata chatissä, myös muina päivystysaikoina.

 

Saapas-koulutus

Varsinaista toimintaa toteuttavat tehtäviinsä koulutetut, 18-vuotta täyttäneet, vapaaehtoiset yhdessä työntekijöiden kanssa. Koulutukseen voi lähteä mukaan jo 17-vuotta täytettyään, mutta varsinaiseen päivystysrinkiin pääsee täysi-ikäisyyden saavutettua.

Koulutus alkaa syksyisin ja kestää neljä viikonloppua, lisäksi koulutukseen kuuluu kaksi päivystyskertaa. Koulutus järjestetään rovastikuntien leirikeskuksissa vuorovuosittain.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan mukaan toimintaan, olet lämpimästi tervetullut koulutukseen. Otathan pian yhteyttä joko oman seurakuntasi nuorisotyönohjaajaan tai suoraa rovastikunnan erityisnuorisotyönohjaajaan. Voit myös ilmoittautua suoraa alta löytyvän sähköisen lomakkeen kautta.

 

Vapaaehtoiseksi mukaan Saappaaseen

Koulutus starttaa kerran vuodessa, aina syyskuun toinen viikonloppu. Koulutus kestää neljä viikonloppua sisältäen päivystyskerrat sekä nettisaappaassa että katusaappaassa. Täytä alla oleva lomake, niin olen sinuun yhteydessä. Lämpöisesti tervetuloa mukaan toimintaan!

Lomakkeen lähettäminen epäonnistui! Tarkasta, että olet syöttänyt kaikki lomakkeella pyydetyt tiedot.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.

Tietosuojasta

Mikäli lomakkeella kerätään henkilötietoja, huomioidaan siinä EU:n yleinen tietosuoja-asetus. Jos kerätyt henkilötiedot koskevat alle 13-vuotiasta henkilöä, tulee tietojen antajana olla hänen huoltajansa. Tietosuojaseloste löytyy verkkosivun alatunnisteessa olevan linkin kautta.

 

Rovastikunnan Saapas Instassa,

ei muuta kun seuraamaan kjoki_saapas!