Tekstaritupu ja Nettitupu

 

YouTube-video

 

Tekstaritupu eli tekstiviestitukipuhelin on toiminut Kalajoen rovastikunnan alueella vuodesta 2012 lähtien. Tekstaritupu on tekstiviestipalvelu koululaisille. Palvelusta ja sen laadusta vastaa Kalajoen rovastikunnan seurakuntien nuorisotyö yhdessä. Toiminta on yleishyödyllistä, eikä palvelun ylläpitäjäyhteisö saa siitä taloudellista hyötyä. Toiminnan koulutus- ja koordinointivastuu kuuluu Poikien ja tyttöjen keskukselle.
 

Vastaus vuorokaudessa


Tekstaritupuun lähetettyihin kysymyksiin vastataan kouluaikoina vuorokauden sisällä. Koulun loma-aikoina myös Tupu lomailee. Kysymyksiin vastaavat kasvatustyössä toimivat ammattilaiset seurakunnan nuoriso- ja lapsityöstä. Tupuun viestitetään normaalin tekstiviestin hinnalla, mutta Tupulle ei voi soittaa, ainoastaan tekstata.


Tiukka tietosuoja


Päivystäjällä on oikeus pysyä nimettömänä ja olla suostumatta epäasialliseen kohteluun. Näytölle tulevia puhelinnumeroita tai sähköpostiosoitteita ei yritetä tunnistaa eikä niitä käytetä muuhun kuin kyseessä olevaan kysymykseen vastaamiseen. Jos päivystäjällä herää huoli lapsesta viestin perusteella, hänellä on oikeus toimia lastensuojelulain 25 §:n mukaisesti.

Lapsen ja tarvittaessa huoltajan kanssa sovitaan jatkotoimista ja viestit annetaan ulkopuolisen viranomaisen selvitettäväksi vasta sen jälkeen, kun asiasta on ilmoitettu viestin lähettäjälle. Viestit käsitellään aina erittäin luottamuksellisesti eikä niitä anneta kenenkään muun kuin Tupun luettavaksi ilman erillistä ilmoitusta viestin lähettäjälle.

Viesteistä tallennetaan tilastointia varten vain kysymysten tai huolten aihe sekä sukupuoli ja ikä, jos ne tulevat esiin viesteistä. Viestit ja sähköpostit poistuvat palvelimilta noin kolmen kuukauden välein, jolloin katoavat myös lähettäjän kaikki henkilökohtaiset tiedot.

www.tekstaritupu.net

 

Nettitupu on koululaisten kaveri

 

Nettitupu on kouluikäisille tarkoitettu nettitukipalvelu, jossa nettitupuina toimivat koulutetut päivystäjät. Päivystäjät ovat aikuisia, koulutettuja, kirkon työntekijöitä, jotka ovat valmiita vastaamaan tyttöjen ja poikien kysymyksiin mikä tahansa mieltä askarruttaa. Tupu vastaa chätissä reaaliajassa tai myöhemmin mikäli jätät sähköpostia Tupun osoitteeseen. Tupulta voi kysyä vaikkapa kasvuun, tykkäämiseen, vanhempiin, kavereihin, kouluun liittyvistä asioista. Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, Tupu haluaa auttaa!