Rovastikunnassa tapahtuu

Sirpa Järvelä perheneuvojan virkaan

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto valitsi 12.9.2016 rovastikunnan yhteistyön johtokunnan esityksen mukaisesti terveystieteiden maisteri Sirpa Järvelän Kalajoen rovastikunnan perheasiain neuvottelukeskuksen perheneuvojan virkaan. Varalle valittiin teologian maisteri Iina Matikainen. Kaikkiaan 16 hakijasta haastatteluun kutsuttiin viisi. Haastattelujen jälkeen hakijoista kolme valittiin soveltuvuustesteihin.

 

Ylivieskan seurakunta voi ottaa lahjoituksia vastaan uuden kirkon rakentamista varten

Kuva: Hannu Jussi-PekkaVuonna 2014 voimaan tulleen rahankeräyslain mukaan seurakunnat eivät voi enää saada lupaa rahankeräykseen. Seurakunta voi kuitenkin lain mukaan ottaa vastaan lahjoituksia. Seurakunnan tilinumerot löytyvät täältä. Lahjoituksiin kannattaa laittaa viesti "Ylivieskan kirkko". Tukikonserteista ja –tapahtumista pyydetään ilmoittamaan etukäteen seurakunnalle sähköpostilla osoitteeseen ylivieska.kirkkoherranvirasto(at)evl.fi.

Kuva: Hannu Jussi-Pekka

 

 

”Kuin hiekanjyväset meren rannalla” - 145. Valtakunnallinen Evankeliumijuhla Kalajoella 29.6.-1.7.2018

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) järjestää monipuolisen juhlaviikonlopun yhdessä Kalajoen seurakunnan ja Kalajoen kaupungin kanssa. Juhla-alueena on Hiekkasärkkien alueella toimiva Event Park Arena. 

Sley on evankelisen herätysliikkeen keskusjärjestö ja kirkon virallinen lähetysjärjestö. Se toimii valtakunnallisesti ja tekee lähetystyötä kymmenessä eri maassa. Mainittakoon, että Kalajoen seurakuntien vapaaehtoinen lähetysväki on valmistellut koko talven ajan innokkaana juhlien lähetysosastoa.

Juhlaohjelmassa on huomioitu kaikenikäiset vieraat: lapsiperheet, nuoret ja vähän varttuneemmatkin löytävät varmasti itselleen sopivaa tarjontaa. Tapahtuma rikastuttaa toivottavasti myös kesälomalaisten elämää. Ja ensimmäistä kertaa seurakunta saa olla mukana järjestämässä hengellistä juhlaa keskellä matkailusesonkia ja -aluetta.

Kalajoella ollaan lähellä evankelisuuden sydänmaita ja ohjelmassa onkin paljon Siionin Kanteleen laulua ja juurevaa raamattuopetusta. ”Herätysliike-ekumeniaa” pääsee kokemaan mm. perjantain Matkalaisten iltamessussa, jossa lauletaan yhdessä Siionin Kannelta, Viisikielistä ja Siionin Matkalauluja.

Nuorten ohjelmassa on mm. yhteisiä sana- ja musiikkitilaisuuksia sekä Särkkien hiekoilla että juhla-alueelle nousevassa teltassa. Mm. Rantapartyt ja skabahappening sekä Evisgaala tapahtumaniminäkin johdattavat ajatukset vahvasti nuorten maailmaan ja tähän päivään.

Lapsiperheille omaa ohjelmaa on erityisesti lauantaina, mm. Pikku-Kakkosesta tuttu Siina ja Taikaradio-trio, Riemumessu, musiikkia ja toimintakanavia sekä mukavaa yhdessä oloa.

Juhlaohjelma kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta www.evankeliumijuhla.fi.

Toivotamme Sinut Lämpimästi Tervetulleeksi elämään kesäisiä hetkiä Taivaan Isän hoidossa!

Päätoimikunnan puolesta Marianne Tuorila/ tiedotustmk