Sisältö (content)

Petroskoin ystävyysseurakunta

Inkerin kirkon Petroskoin seurakunta Karjalassa on Kalajoen rovastikunnan seurakuntien yhteinen ystävyysseurakunta. Ystävyyteen sisältyy molemminpuolisuus. Vierailtu on puolin ja toisin.

Petroskoin seurakuntalaisten ja rovastikuntien seurakuntalaisten välille on muodostunut paljon ystävyyssuhteita, joita vierailut kodeissa edistävät. Pääsääntöisesti kerran vuodessa on tehty seurakuntamatka Petroskoihin. Yhteisten seurojen, jumalanpalveluksen ja avustustoiminnan lisäksi on pidetty koulutusta nuorille, pyhäkoulunopettajakursseja sekä nuorille nuorisotyön koulutusta.

Petroskoin ystävyysseurakunnan toiminnan tukemiseksi on kirppispöytä (nro 600) Wanhan Tavaratalossa, Ylivieskassa. Lahjoitukset p. 040-7417731.

 

Rovastikunnallinen Peroskoin matka

6.-10.12.2018 Matka on tarkoitettu kaikille ikään katsomatta. Nuoret yöpyvä kodeissa ja kirkolla, aikuiset hotellissa. Matkan hinta nuorilta alle 200 e, aikuisilta noin 250 e (riippuen hotellista). Hinta määräytyy lähtijämäärän mukaan. Lisätiedustelut ja ilmoittautumiset lokakuun loppuun mennessä matkanjohtaja Tanja Vähäojalle p. 044 7229 007.

Sisältö (content)

 

 

Lohijoen kauniin rantamaiseman puistoon, kolmen korttelin päähän rautatieasemalta, on kohonnut Petroskoin luterilaisen seurakunnan uusi kirkko. Kirkon käyttöönottojuhlaa vietettiin lokakuussa 2011.