Apua parisuhteeseen

Kalajoen rovastikunnan perheasiain neuvottelukeskus

Terveystie 11, 84100 Ylivieska, ajanvaraus MA-TO 12-13 p. 08-425 990

Rovastikunnan perheneuvonnasta saa keskusteluapua erilaisissa parisuhteen kysymyksissä. Keskusteluissa selvitellään puolisoiden yhteisiä kysymyksiä perheneuvojan kanssa ja etsitään uusia tapoja ratkaista parisuhteen pulmia. Keskusteluihin voi tulla yksin tai puolison kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. 

Rakkausklinikka

Rakkausklinikka on kirkon neuvontapalvelu, jossa kirkon perheneuvojat tarjoavat tukea ja näkökulmia parisuhdetta koskeviin kysymyksiin ja ongelmiin. Lukijat voivat lähettää Rakkausklinikalle anonyymisti parisuhdetta koskevia kysymyksiä, joihin kirkon perheneuvojat vastaavat. Rakkausklinikka toimii terveyden ja hyvinvoinnin verkkopalvelussa Terve.fissä. 

Parisuhteen palikat

Parisuhteen palikat on konkreettinen työkalu, jonka avulla voit hahmottaa ihmissuhteiden eri osa-alueita. Palikkatalo on kuin talo, joka rakentuu eri huoneista. Huoneet edustavat keskeisiä teemoja, joiden kautta rakentuu turvallinen, hyvinvoiva ja rakastava suhde.

Kataja ry

Kataja-Parisuhdekeskus ry toimii perheen ja sen yhteistyökyvyn tukemiseksi lisäämällä ihmisten itsetuntemusta, viestintätaitoja ja luovaa ongelmanratkaisua. Erityisesti toiminta keskittyy tukemaan parisuhdetta, joka on perheen ydinsuhde. Järjestö tukee toiminnassaan sitoutunutta, tasavertaista ja vastavuoroista kumppanuutta.